10-04-05

Onhandig?


Gisteren kwam ik op het grandioze idee mezelf nuttig te maken door voor Dinges een kast (een kastje eigenlijk, maar sttt…) ineen te steken. ’t Arme kind moest gaan werken en ik dacht haar eens te verrassen. Voor één keer in mijn leven was het begin niet moeilijk en zelfs leuk. Ik had mezelf voor de kachel gezet op een dekentje met al de planken rond mij. Gezellig toch, zo in het middelpunt van de belangstelling staan ;-)

3 uur later stond de kader van de kast ineen, wankel, maar ze stond rechtop. 3 uur vraag je jezelf af? Ja, het is een schuivenkastje, dus aan de zijkanten had ik wel wat werk gehad. Ik begreep wel één ding niet in het “ineensteekboekje”. Om de planken in elkaar te steken moest je van die kleine houte stokjes gebruiken. In het boekje stond er telkens je zo’n stokje gebruikte een tekening bij van een vierkantje. Niet wetend wat dat wel kon zijn, (vermits er niets meer in de doos zat dat op dat kleine vierkantje leek) ging ik gewoon verder met de achterzijde van de kast, die met nageltjes moest worden vast getimmerd. De kader moest dus neergelegd worden, waarbij alles terug uiteen viel :-( Ik kon wel gaan wenen. Na alles terug ineen te hebben geduwd en geklopt, (ik voel het nog steeds aan mijn handen) ben ik op zoek gegaan naar een hamer. Natuurlijk was er in héél dit huis geen hamer te vinden.

Geen probleem, ik begon dan wel aan de schuifjes. Ik nam de schuifklinken, (tja, hoe noem je die dingen waar je een lade mee opent?) vond ik daar toch wel een klein zakje bij, gevuld met lijm. Dat was dus dat vierkantje in het ineensteekboekje! De moed zakte me in de schoenen. Er zat niets anders op dan het kastje terug uiteen te halen om daarna terug ineen te zetten, deze keer met lijm. Eindelijk kon ik aan de schuifjes beginnen. Ik was met de derde schuif bezig toen ik ontdekte dat ik in elke lade de bodem was vergeten in te steken. 7 uur heeft het geduurd vooraleer ik dat domme kastje klaar had, 7 uur en dat alles met slechts 3 vijzen op overschot!


16:00 Gepost door Someone_ELSe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bouwpakket voor gevorderden Duur kastje, in werkuren vertaald! :-b

Gepost door: Mick | 10-04-05

De commentaren zijn gesloten.